Jožkova slávnostná roláda (fotorecept)

Autor receptu: renettka

Niečo ozaj fajn..pekné a veľmi chutné :-)

8
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Na pekáč rozprestrieme papier na pečenie na ktorý poukladáme plátky tvrdého syra tak ,aby sa trošku prekrýval.Dáme asi na 5 minút do rúry vyhriatej na 100 stupňov.Syr sa spojí a ostane pekný plátok.
  2. Okamžite prenesiem z plechu na pracovnú plochu.Po vychladnutí poukladáme na syrový plát plátky šunky.
  3. Z masla,šunkovej salámy,cesnaku,horčice,vajíčok,bazalky,soli,korenia urobíme jemnú nátierku(pomixujeme) a túto hmotu navrstvíme na pripravený plát.Poukladáme prekrojený párok,na pásiky nakrájanú kápiu.
  4. Opatrne zrolujeme a odložíme do chladničky.Z tohto množstva pripravíme dve rolády.Plnku podľa chuti môžme obmieňať.My sme do druhej pomixovali ešte červenú kápiu.
  5. Nakrájame a podávame s čerstvým chlebom a zeleninkou.