Jordánske kura (fotorecept) - oprášené

Autor receptu: jody

Oprašujem už raz pridaný recept, tentoraz však s fotkami a trochu upraveným postupom. Kto nepozná, na prvý pohľad zvláštna kombinácia chutí, ale tak ako to máme radi my, snáď sa chytia aj ostatní. Neviem, či máme pôvodný recept, možno tam má ísť aj kadečo inšie, ale takto to chutí nám:

10 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nachystáme si suroviny. Kurča naporcujeme, zemiaky nakrájame na krížalky, cibuľu na mesiačiky, cesnak na kocečky.
  2. Kúsky mäsa obalíme v mletej škorici ako v múke. Minula som celý 20 gramový sáčok. Nebojte sa, nie je to veľa. :-) Nesolíme!
  3. Obalené kurča poukladáme na omastený pekáč.
  4. Zasypeme cibuľou,...
  5. ...cesnakom a pridáme zemiaky.
  6. Až teraz poriadne posolíme, okoreníme, šupneme pár klincov a pokladieme kolieskami rajčiny (mala som len jednu, inak by som dala viac). Podlejeme vodou. A šup do trúby.
  7. Asi v polovici pečenia premiestnime mäso na vrch a polejeme výpekom. Dopečieme do chrumkava.
  8. Servírujeme s bielym jogurtom (ktorý som ja pred fotením zabudla pridať :-))) Dobrú chuť.