Jogurtovo-jahodovo-smotanová torta

tristman9 - bez fotkytristman9, 15. augusta 2014
Jogurtovo-jahodovo-smotanová torta
Foto: tristman9

Je to môj najobľúbenejší recept. Vždy tento recept používam na prípravu torty.

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 ks
1 ks
1 ks
140 g
150 g
podľa potreby
Plnka:
600 g
125 g
do 300 g (alebo iná smotana)
150 g
200 g
2 bal




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme cesto: Zmiešame žĺtky s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do zmesi. Nakoniec opatrne vmiešame múku.

  2. 2

    Tortovú formu vymažeme trochou masla a posypeme múkou a cesto vložíme do nej. Dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodiny pri teplote 180°C. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme náplň: Polovicu jahôd umyjeme, nakrájame na kúsky a zmiešame s kyslou smotanou a jogurtom, práškovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou. Podľa návodu si pripravíme želatínu, ktorú do krému tiež vmiešame.

  4. 4

    Korpus rozrežeme priečne na dve polovice, hornú dáme nabok a spodnú natrieme väčšou polovicou krému. Potom naň položíme hornú polovicu a tiež ju natrieme krémom. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.

  5. 5

    Navrch nasypeme zbytok jahôd nakrájaných na drobné kúsky a zo strán ozdobíme čokoládovými pilinami.

Diskusia k receptu

gitka61
Zabudla si v poste na biely jogurt,ktory je v plnke,oprav sito.
gitka61
Prepac moj tablet stale opakuje text,asi ma nejaku poruchu,
jarca
Tortička je dobrá, zaujala ma, ale nie je mi jasné aké 2 balíky želatíny si použila. Tipujem 10 g, je to tak? Ďakujem za upresnenie.
jarca
...prepáč, mala som napísať aké balíky želatíny si použil ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia