Jogurtovo-jahodovo-smotanová torta
Autor receptu: tristman9
Je to môj najobľúbenejší recept. Vždy tento recept používam na prípravu torty.
8 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme cesto: Zmiešame žĺtky s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do zmesi. Nakoniec opatrne vmiešame múku.
- Tortovú formu vymažeme trochou masla a posypeme múkou a cesto vložíme do nej. Dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodiny pri teplote 180°C. Keď je korpus upečený, necháme ho vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme náplň: Polovicu jahôd umyjeme, nakrájame na kúsky a zmiešame s kyslou smotanou a jogurtom, práškovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou. Podľa návodu si pripravíme želatínu, ktorú do krému tiež vmiešame.
- Korpus rozrežeme priečne na dve polovice, hornú dáme nabok a spodnú natrieme väčšou polovicou krému. Potom naň položíme hornú polovicu a tiež ju natrieme krémom. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.
- Navrch nasypeme zbytok jahôd nakrájaných na drobné kúsky a zo strán ozdobíme čokoládovými pilinami.