Foto: adkas
Torta je svieza, lahka a chutovo vyborna. Tuto torticku som nasla na nete. Torta na fotografii ma zaujala, ale ked som si Zobraziť celý popisTorta je svieza, lahka a chutovo vyborna. Tuto torticku som nasla na nete. Torta na fotografii ma zaujala, ale ked som si precitala recept, nezhodoval sa s obrazkom, takze som si ho prerobila podla svojho uvazenia na zaklade mojich skusenosti:))) Nieco som ponechala, nieco som pozmenila. Biela jogurtova zmes s jemnym nadychom citronovej chute a k tomu ovocie...hmmmm.... Rozhodne stoji za vyskusanie...
porcií
príprava
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
500 g |
|
250 ml |
|
2x100-150 g |
|
20 g |
|
4 ks |
|
2x435 g |
|
300 ml |
|
1 ks a štava z jedneho citrona |
|
Postup
-
1
Rozpis je na tortovu formu o priemere 20 cm. Keksiky pomelieme, maslo rozpustime a pridame do keksikov. Premiesame a masu dobre utlacime do tortovej formy, ktorej dno sme vylozili papierom na pecenie. Dame do mraznicky, kym si pripravime marhulovo-zelatinovu zmes.
-
2
Marhulovo-zelatinova zmes: 2 zelatinove platky namocime do studenej vody. Asi jednu tretinu marhul odoberieme a pridame k nim 100 - 150 g praskoveho cukru ( podla chuti). Rozmixujeme. Rozmixovane marhule zahrejeme na teplotu cca 60 stupnov a pridame k tejto zmesi vyzmykane 2 platky zelatiny.
-
3
Rozmiesame, kym sa zelatina rozpusti a marhulovo-zelatinovu zmes vylejeme na keksikovy zaklad a opat vlozime cca na 20-30 minut do mraznicky.
-
4
Jogurtovo-slahackova zmes: 1.Medzitym praskovu zelatinu dame napucat do 150 ml stavy z kompotu. Zahrejeme a dobre rozmiesame, nechame mierne ochladit. 2.Jogurt rozmiesame so 100- 150 g praskoveho cukru. Pridame postruhanu koru a stavu z citrona ( ja som stavu nedavala, iba koru a bolo tak akurat). 3. Vyslahame si slahackovu smotanu. Do jogurtovej zmesi vmiesame vyslahanu slahacku. Trochu z tejto jogurtovo-slahackovej zmesi odoberieme a rozmiesame v rozpustenej zelatine. Potom tuto rozmiesanu zelatinu vmiesame do zbytku jogurtovo-slahackovej zmesi. Dobre preslahame. 4. Na stuhnutu marhulovo-zelatinovu zmes nanesieme 1/2 jogurtovo-slahackovej zmesi , ulozime marhule ( zopar odlozime bokom na zdobenie) a zalejeme zbytkom jogurtovej zmesi. Odlozime do chladnicky stuhnut. Minimalne tri hodiny, najlepsie na celu noc.
-
5
Ked je jogurtova zmes stuhnuta, zalejeme velmi tenkou vrstvou zelatiny, ktoru sme si pripravili namocenim dvoch platkov zelatiny do studenej vody. Po zmaknuti ju vyzmykame a pridame ju do 150 ml ovocnej stavy z kompotu. Zahrejeme iba mierne a miesame , kym sa zelatina rozpusti. Ochladime ju.Tortu zalejeme tenuckou vrstvou zelatiny ( iba polievkovou lyzicou opatrne nalievame) ozdobime marhulami a potom opat lyzicou polievame zelatinou marhule a zbytok torty. Odlozime do chladnicky stuhnut.
-
6
Pred podavanim odstranime odopinatelny bok tortovej formy. Tenkym nozom dookola tortu oddelime od tortovej formy a nezabudneme pri prekladani na tacku ( podnos) odstranit aj papier na pecenie.
-
7
No a potom si uz iba pochutnavame na tejto skvelej, lahodnej torticke.
-
8
bola to velka mnamka:)))
-
9
v reze
-
10
Prajem dobru chut a skvely chutovy zazitok!!!!!!!
@1947 skús jogurt z LIDL 10% tuku v 500g je naozaj kvalitný :-)
naposledy som robila malinovú, dala som mrazené maliny, pokial bola v celku, všetko bolo o.k., ako náhle som ju začala krájať, po chvíli tá vlhosť z malín stekala po bokoch, nie veľa,ale stekance boli, ma to hnevalo, na chuti to síce neubralo, ale vzhľadovo to nebolo pekné,aj ked niekto zahlásil,že je mramorová, no ale ...
Teda skoro....
Zacala som tak, ze som zmiesala susienky a maslo... a tu bol ten problem! Je to vela masla na susienky a je to uplne riedke.. Kedze som nemala viac susienok, a po ruke ani orechy alebo nic, cim by sa to mohlo zahustit, islo to do kosa a ostatne ingrediencie spat do chladnicky... :((
Potom som pozerala ostatne recepty na susienkove korpusy ( aj ked pre mna uz neskoro ) a ozaj je tam vacsinou iny pomer, teda viac susienok alebo menej masla.
Skoda.
Mozno tento komentar pomoze niekomu, kto bude chciet robit tento cheesecake. S maslom radsej potroche... :-)))
Pekny vecer.