Jitterbuggare - švédske drobné pečivo s bielkovým snehom
Foto: svedka
V podstate krehké linecké pečivo plnené cukrovým snehom :) Výborná pochúťka.
25
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
12 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Z ingrediencií vymiesime nelepive cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinku do chladničky.
- 2
Z bielka a cukru si vyšľaháme sneh, nemusí byt úplne tuhý.
- 3
Vychladené cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 0,5 cm - ja vaľkám na papieri na pečenie. Na cesto rovnomerne rozotrieme sneh a potom cesto pomocou papiera zrolujeme smerom od seba.
- 4
Nakrájame na 1 cm hrubé kúsky, používame ostrý vrúbkovaný nôž ako na chlieb.
- 5
Rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v strednej časti rúry pri 175 °C 12-14 minút.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu