Ježkovia z kysnutého cesta

Autor receptu: ailuj82

Cesto s plnkou v peknom obale :-)

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, vlažného mlieka a 1 čl cukru urobíme kvások. Do misky nasypeme múku, pridáme vajíčko, soľ, cukor, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby pridáme mlieko. Cesto necháme 30-40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, radielkom pokrájame na štvorce a naplníme. Urobíme buchtičku, potrieme vajíčkom a čistými nožnicami nastriháme *pichliače*
  2. Striháme jedným smerom, ako oči môžeme dať hrozienka.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Ďeťom sa ježkovia veľmi páčia.