Foto: alena45
Všetci okolo mňa ospevujú tekvicové polievky, a keďže sa mi podarilo dopestovať guatemalskú Blue Banana tekvicu, vyskúšala som aj ja.
porcie
príprava
Postup
-
1
Šošovicu, vopred namočenú, dáme variť do osolenej vody. V druhom hrnci si rozohrejeme maslo, prípadne olej, a opražíme na ňom najprv cibuľu, potom cesnak, na kocky nakrájanú tekvicu, zázvor, posypeme curry korením a pražíme a miešame cca 4-5 minút.
-
2
Pridáme nakrájanú, šupky zbavenú veľkú mäsitú rajčinu, hoci ja som dala domácu šťavu, asi 2 dcl. Dolejeme vodou tak, aby bola tekvica zakrytá, osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia.
-
3
Asi po pol hodine, záleží od tekvice, obsah rozmixujeme, vlejeme doňho už uvarenú šošovicu, prilejeme sladkú smotanu a necháme pár minút prevrieť. Kto chce, môže si papričku pridať na začiatku pri pražení, ja som dala až do taniera, nastrihanú nožničkami.
-
4
a toto je tá tekvica, použiť sa môže každá oranžová. Banán je len na porovnanie veľkosti.
Diskusia k receptu