Jablková bábovka
	        Jesenná bábovka
	        Autor receptu: lenka1503
	         
	        
	        Mám rada každé ročné obdobie. Jeseň, ktorá je teraz, má svoje krásne farby a neodolateľné chute.* A tak som si v nedeľu spravila neodolateľnú bábovku s chuťou a vôňou jesene. S jablkami, orieškami a trochou škorice. Už len pohár čaju a môžem si vychutnávať babie leto a teplo domova. Lebo 
bábovka je to, čo k domovu 
jednoznačne patrí. 
| 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút  na 170 °C  | 
Postup
- Najprv si oberieme jablká z vlastnej úrody, samozrejme tento krok vynechajte a zaobstarajte si poctivé jalká. Potom ich ošúpeme, vykrojíme stred a postrúhame nahrubo.
 - Vo veľkej mise zmiešame múku, mleté lieskovce (môžu byť aj vlašské orechy), sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
 - V druhej mise zmiešame vajcia a oba cukry. Metličkou vymiešame do peny. Pridáme olej a zamiešame. 
 - Tekutú zmes primiešame do suchej a varechou poriadne premiešame. Pridáme jablká a znovu premiešame.
 
 - Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto, utrasieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C približne 50 minút.
 - Bábovku po upečení vyklopíme a jemne poprášime práškovým cukrom. 
 - Do kastrólika dáme kakao a cukor a prilejeme trošku mlieka. Asi 3 PL alebo podľa toho akú hustú chceme mať polevu. Za stáleho miešania zahrievame na platni a potom ňou polejeme bábovku. 
Alebo si klasicky roztopte čokoládu so šľahačkovou smotanou resp. s mliekom.