Bak Kwa - sušená fašírka

2010 - bez fotky2010, 20. januára 2016
Bak Kwa - sušená fašírka
Foto: 2010

Velmi popularny ulicny recept z juznej azii, daco podobne ako jerky alebo africky biltong. Len si na bak kwe nevylamete zuby lebo je z mleteho Zobraziť celý popisVelmi popularny ulicny recept z juznej azii, daco podobne ako jerky alebo africky biltong. Len si na bak kwe nevylamete zuby lebo je z mleteho masa.

15 minút
príprava
35 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
1 - 2 PL
1 - 2 PL
1 - 2 PL
1 PL
1/2 čl
1/2 čl
100  g
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Tradicne sa robi z mleteho bravcoveho ale videl som aj z kuracieho, hovadzieho ( potom treba pridat olej do mleteho masa). Do mleteho masa pridame vsetky suroviny, v azii pouzivaju prerastene maso aby bola fasirka stavnatejsia. Tradicne pridavaju viac cukru, osobne som znizil na 50 g aby sme dosiahli slano, sladku pikantu chut. Vsetko poriadne premiesame a odlozime cez noc do ladnicky.

  2. 2

    Na druhy den na plechy najprv prstami roztlacime mlete maso a potom si dame na zmes kuchynsku foliu a valcekom rozvalcujeme az po kraje na tenko tak medzi 5mm - 1 cm. Ja som si dal este na plech po fasirku alobal, aby som si ju mohol lahsie vybrat.

    Bak Kwa - sušená fašírka - obrázok 2
  3. 3

    Vlozime to predohriatej truby len na 100 C a dame susit...Kolko to trva tazko povedat kazda rura je ina plus zmes masa - hrubka a mastnost. Mne stacilo cca 35 minut. Chceme dosiahnut to aby maso bolo skoro suche zvonka a dalo sa podvihnut z plechu

    Bak Kwa - sušená fašírka - obrázok 3
  4. 4

    Tradicne sa fasirka nakraja na obdlzniky ?... preco neviem. Asi preto aby sa dala lahsie odlozit. Nastrihame si papier na pecenie a dame medzi kazdy platok aby sa nam nepolepili a odlozime do ladnicky.

    Bak Kwa - sušená fašírka - obrázok 4
  5. 5

    A teraz najlesia cast celeho procesu, ked robime grilovacku zoberieme krabicu a hodime ich na grill, a dobre je este pridat trochu chilli omacky alebo dat doma pod grill aby nam pekne zkaramelizovala.

    Bak Kwa - sušená fašírka - obrázok 5
  6. 6

    Ako ich zjeme je na nas ci s ryzou alebo na druhy den na chleba na ranajky.

    Bak Kwa - sušená fašírka - obrázok 6

Diskusia k receptu

smejkad
nevedoma, prvy raz vidim a citam, ale velmi sa mi pozdava :-)
moji len makke, ale ja by som aj tu zubyvylamujucu verziu nedbala vyskusat :-)
zuzanka1367
Veľmi zaujímavé, v lete chodíme na lesnícke chaty, kde nie je elektrina, tam Tvoj recept určite nájde uplatnenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia