Jerky - sušené mäso
Autor receptu: lekorica
Chutný a výživný snack, vhodný na dlhé cesty a turistiku.
15 minút príprava |
240 minút na 60 °C |
Postup
- Aby sa mäso lepšie krájalo, treba ho trochu namraziť. Ja som ho krájala na krájači na zhruba 2-3mm plátky (skôr sa usuší).
- V mise som premiešala všetky suché ingrediencie a nakoniec som pridala sójovú omáčku, pretlak a med. Všetko som dobre premiešala a vložila som do misy už na plátky nakrájané mäso. Poriadne som to premiešala rukou a nechala cez noc marinovať v chladničke. Na druhý deň som mäso poukladala do sušičky a sušila som ho na 70 stupňov asi hodinu, potom som teplotu ubrala na 60 stupňov a sušila ešte ďalšie 3-4hodiny. Mäsko by sa malo dať ohýbať, nemalo by sa lámať. Takto usušené mäso môžete skladovať v chladničke 1-2 mesiace (u nás asi nevydrží ani do zajtra :-D)