Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 15. septembra 2018
Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept)
Foto: Olinecka

Neskutočne rýchly jablkový koláč, ktorý naozaj poteší.

25 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
100 g
3 ks
Plnka 1:
6-7 ks stredné
2 PL
3-4 PL (podľa sladkosti jabĺk)
podľa chuti
Plnka 2:
400 ml
2 bal.
1 bal. (Zlatý klas)
 (nemusí byť)
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky ingrediencie na jablkovú plnku.

    Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká očistíme a zbavíme jadierok, nakrájame na kocky. Maslo rozpustíme, pridáme cukor a skaramelizujeme do zlatista, pridáme pokrájané jablká a podusíme 3-4 minúty. Nechame vychladnúť.

    Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ingrediencie na cesto.

    Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajíčka s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme múku. Tortovu formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na dno formy (priemer 24 cm) rovnomerne nanesieme jablká, ktoré posypeme škoricou. Postupne vylejeme cesto.

    Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť.

    Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ingrediencie na krémovú plnku.

    Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečený koláč vyklopíme z formy. Z mlieka, cukru a krémového prášku uvaríme hustý krém, ktorý ešte za tepla nanesieme na jablkovú plnku.

    Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vrch polejeme zľahka čokoládovou polevou, ktorá nemusí byť. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.

    Jemný koláč s karamelizovanými jablkami a krémom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luwinka
Najskôr musím napísať, čo už dlho som ti chcela tu napísať @Olinecka ty sa veľmi podobás na fotke na moju sestru,vazne veľká podoba. A teraz sa vrátim ku koláčiku. Je šťavnatý vyzerá chutne pekná práca. Uložím si recept, ďakujem.
haji
Koláčik musí být výborný, samé dobré suroviny - pěkně zpracovaný postup - už zbývá jen receptík vyzkoušet. Dnes by mi kopl testovací vzoreček, bo sladké je doma len hrozno v chladničke. @Olinecka ten Zlatý klas je obdoba Prima krému z postupu? Zlatý klas už u nás někdy dostat, ale Prima krém jsem ještě neviděla. Díky za fajnový receptík, jsi šikulka!
olinecka
@Haji (15.9.2018 17:31)

Ja som ten krém našla v Tesco a tak neviem je, biely.Chcela som ho vyskúšať,ale Zlatý klas tiež, super.Vzorky koláčikov sú,ale Ty nikde.Krasny víkend ďakujem.
1x haji
danila
@Olinecka (15.9.2018 19:24)

koláčik či skôr tortička je fantastický, formu som vysypala kokosom nie múkou a do pudingu som pridala trocha vyšľahanej šľahačky, povrch posypala nasekanou čokoládou - vyzerá luxusne!!Tie karamelové jablká sú výborné - vďaka za vynikajúci recept :-)
olinecka
@Danila (15.9.2018 19:49)

Ďalšie potešenie, nápadom sa medzere nekladú a tie jablká robím aj k rôznemu mäsu , podlejem červeným vínom, mňamka.Dakujem za komentár.
garanco
My ho voláme obrátený jablčník, je to výborný koláč, jablkové teraz " letia" !
motyka
Finoooom recept, aj zákusok. Ešte keby ho niekto iný urobil. @Oline čka, keď ťa tak sledujem, čo všetko v poslednom čase varíš a pečieš, tak si začnem hľadať bydlisko vedľa teba- ha, ha, ha. Obdivujem tvoju trpezlivosť aj chuť to všetko robiť. Prajem posilu a pomoc aj naďalej.........
olinecka
@Motyka (17.9.2018 13:45)

Keď máš okolo seba ľudí ktorí majú rady moje pečenie, varenie vždy dostávam silu ,aby som ich potešila.Velmi krásne slová za , ktoré ďakujem.
matysek
Zajímavý recept zítra jdu na to pak dám foto.
matysek
Dovoluji si dodat foto k receptu výborný všem chutnal dávám 1*.


1x haji