Jemný jablkový koláč
Autor receptu: douglas
Týmto rcp naväzujem na diskusiu pod názvom Jablkový mošt? kde chcem od vás poradiť čo robiť keď v zavarenej veľkej sklenice (od uhoriek) nastrúhaných jabliek po jej otvoreni zistíte, že začal prebiehať proces kvasenia. Dala som na radu Varechárov a jablka, ktoré som predtým tepelne upravila, som použila do náplne tohoto jemného jablkového koláča.
20 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Heru, hladkú múku a tvaroh (nie vaničkový, je vodnatý) vypracujeme do hladkého cesta. Na hodinu necháme cesto odpočinúť v chlade.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké diely. Jeden diel na tenko vyváľame a dáme na predom tukom vymazaný plech. Na cesto dáme jablkovú náplň. (Tentokrát to bola náplň zpracovaná podľa http://varecha.pravda.sk/diskusie/jablkovy-most-/1497-forum.html#koment7 ). Druhý diel rovnako ako prvý vyváľame na tenko a dáme na vrch koláča a vidličkou urobíme dierky.