Jablkový koláč

Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: vlastadorisa

Hľadala som recept na koláč, kde miniem kúpené lístkové cestá. Podarilo sa. Suroviny na plnku sa merajú téglikom od kyslej smotany.

30
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, z ktorých vytvoríme dve plnky, jednu jablkovú (nastrúhané jablká s cukrom, šťavu neodstraňujem) a druhú zo surovín v rozpise ”smotanová plnka” (zmiešame všetky suroviny).
  2. Zoberieme si plech na pečenie (veľký z rúry), položíme jedno lístkové cesto. Na cesto navrstvíme polovicu jablkovej plnky.
  3. Takto vyzerá druhá plnka zo smotany a ostatných ingrediencií.
  4. Túto navrstvíme na jablká.
  5. Keďže nám ešte ostala polovica plnky jablkovej, tak táto ide na vrch. Keď už všetky plnky sú na spodnom ceste, prikryjeme ich druhým plátom lístkového cesta. Popicháme vidličkou, potrieme olejom a dáme piecť na 200 °C na cca 35-40 minút.
  6. Hotový koláčik postupne krájame na porcie.
  7. Podávame pocukrované. Očakávala som výborný koláčik a taký aj je.