Jablkový koláč
Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste (fotorecept)
Autor receptu: vlastadorisa
Hľadala som recept na koláč, kde miniem
kúpené lístkové cestá. Podarilo sa.
Suroviny na plnku sa merajú téglikom od
kyslej smotany.
30 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny, z ktorých vytvoríme dve plnky, jednu jablkovú (nastrúhané jablká s cukrom, šťavu neodstraňujem) a druhú zo surovín v rozpise ”smotanová plnka” (zmiešame všetky suroviny).
- Zoberieme si plech na pečenie (veľký z rúry), položíme jedno lístkové cesto. Na cesto navrstvíme polovicu jablkovej plnky.
- Takto vyzerá druhá plnka zo smotany a ostatných ingrediencií.
- Túto navrstvíme na jablká.
- Keďže nám ešte ostala polovica plnky jablkovej, tak táto ide na vrch.
Keď už všetky plnky sú na spodnom ceste, prikryjeme ich druhým plátom lístkového cesta. Popicháme vidličkou, potrieme olejom a dáme piecť na 200 °C na cca 35-40 minút.
- Hotový koláčik postupne krájame na porcie.
- Podávame pocukrované. Očakávala som výborný koláčik a taký aj je.