Linecké pečivo
Linecké pečivo

Jemné linecké pečivo fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 11. apríla 2020
Jemné linecké pečivo (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborné a rýchle na prípravu.

30 minút
príprava
13-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
4 ks
1 bal.
2 bal.
250 g (alebo Palmarin)
Na potretie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Jemné linecké pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do väčšej misy a pridáme zvyšok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do mikroténového sáčku a vložíme do chladničky stuhnúť.

    Jemné linecké pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojíme rôzne tvary koláčikov. Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Jemné linecké pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 13-15 minút. Koláčiky sledujeme, aby nezhoreli.

  5. 5

    Upečené potrieme marmeládou a zlepujeme do dvojíc. Posypeme práškovým cukrom.

    Jemné linecké pečivo (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre