Jemná tekvicová polievka s vanilkou

Autor receptu: pumaamravec

Receptov na tekvicovú polievku je tu dosť, ale ochutená vanilkou to je niečo úplne iné:)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu je možné použiť hokkaido, tú netreba šúpať, alebo maslovú či klasickú a tie už treba ošúpať. Tekvicu rozrežeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci na oleji opekáme tekvicu cca 10 minút. Musí byť trošku zlatistá a treba ju premiešavať.
  2. Zalejeme vývarom, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 10 minút. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu po dlžke a vyškrabene vanilkové bodky. Potom pridáme prázdny vanilkový lusk do polievky a varíme dalších 10 minút. Osolíme, okoreníme, vyberieme vanilku a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.