Jemná tekvicová polievka s vanilkou
Autor receptu: pumaamravec
Receptov na tekvicovú polievku je tu dosť, ale ochutená
vanilkou to je niečo úplne iné:)
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu je možné použiť hokkaido, tú netreba šúpať, alebo maslovú či klasickú a tie už treba ošúpať. Tekvicu rozrežeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci na oleji opekáme tekvicu cca 10 minút. Musí byť trošku zlatistá a treba ju premiešavať.
- Zalejeme vývarom, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 10 minút. Vanilkový lusk rozrežeme na polovicu po dlžke a vyškrabene vanilkové bodky. Potom pridáme prázdny vanilkový lusk do polievky a varíme dalších 10 minút. Osolíme, okoreníme, vyberieme vanilku a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.