Čokoládová pena
Jemná mascarpone pena s bielou čokoládou a malinami
Autor receptu: ellie17
Tento dezert som si obľúbila pre jeho jednoduchosť, zvládnem ho aj po práci za pár minút.* Mascarpone, biela čokoláda a
maliny. Je to ideálny dezert, keď chcem niečo bez zbytočného pečenia či dlhého chladenia.
|
4 porcie |
20 (+ chladenie) minút príprava |
Postup
- Bielu čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme mierne vychladnúť.
- V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom do hladka.
- V inej miske vyšľaháme smotanu dotuha.
- Do mascarpone zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a potom po častiach šľahačku.
- Hotovú penu rozdelíme do pohárov a dáme chladiť aspoň na 30 minút.
- Pred podávaním ozdobíme malinami a lístkom mäty.