Čokoládová pena

Jemná mascarpone pena s bielou čokoládou a malinami

Autor receptu: ellie17

Tento dezert som si obľúbila pre jeho jednoduchosť, zvládnem ho aj po práci za pár minút.* Mascarpone, biela čokoláda a maliny. Je to ideálny dezert, keď chcem niečo bez zbytočného pečenia či dlhého chladenia.

4
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bielu čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme mierne vychladnúť.
  2. V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom do hladka.
  3. V inej miske vyšľaháme smotanu dotuha.
  4. Do mascarpone zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a potom po častiach šľahačku.
  5. Hotovú penu rozdelíme do pohárov a dáme chladiť aspoň na 30 minút.
  6. Pred podávaním ozdobíme malinami a lístkom mäty.