Dusené jelenie mäso

Jelenie plece na znojemský spôsob

Autor receptu: vlastadorisa

Dostala som pekné jelenie mäso. Máme radi mäso s omáčkou, tak som ho pripravila na znojemský spôsob.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jelenie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kúsky.
  2. V kastróli na oleji speníme nakrájanú cibuľu, osmahneme ju, pridáme mäso, osolíme a okoreníme korením na divinu.
  3. Podlejeme vodou alebo vývarom a mäso pod pokrievkou dusíme. Neskôr pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku a horčicu. Dodusíme domäkka a nakoniec zahustíme omáčku hladkou múkou, samozrejme ak treba.
  4. Podávame s ryžou.
  5. Dobrú chuť.