Jelenie medailóniky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso: Chrbát očistíme, odblaníme, obalíme do zmesi nasekaného tymianu, rozdrvených borievok, korenia, nastrúhanej kôry pomaranča a soli. Natrieme olejom a obložíme plátkami hrušky. Necháme odležať.
  2. Grilujeme s plátkami hrušky. Čas závisí od hrúbky mäsa.
  3. Zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme s tymianom, bazalkou a soľou. Na masle orestujeme cibuľku a pridáme huby. Zmiešame a do vychladnutej zmesi pridáme vajíčko, osolíme a okoreníme. Plnku zavinieme do cesta. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a posypeme píniovými orieškami. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút.