Jelení guľáš na čiernom pive so slivkovým lekvárom
Recept pochádza od môjho nebohého otca pochádzal s osady tak divina na tu bol master.
porcií
na 100 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme na horúcu masť restovať nakrájanú cibuľu. Potom pridáme nakrájané na väčšie kocky mäso dobré osmažíme, pridáme mletú červenú papriku trochu premiešame a hneď zalejeme pivom. Necháme chvíľu dusiť a pridáme nakrájaný cesnak na drobno, vegetu, soľ a rozmrvenú čili papričku.
- 2
Dusíme tak dlho až je mäso mäkučké prípadne podlievame hovädzím vývarom nie moc. Ak je mäso mäkké pridáme rajčinový pretlak miešame a varíme 10 minút.Ďalej dáme slivkový lekvár varíme za stáleho miešania 5 minút. Hotové ochutnáme a podľa chuti dochutíme cukrom, alebo citrónom, pripadne pikantným kečupom. Podávame s knedľou, alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu