Jelení guľáš na čiernom pive so slivkovým lekvárom
Autor receptu: patroveckypitrs
Recept pochádza od môjho nebohého otca pochádzal s osady tak divina na tu bol
master.
8 porcií porcií |
90 minút na 100 °C |
Postup
- Do hrnca dáme na horúcu masť restovať nakrájanú cibuľu. Potom pridáme nakrájané na väčšie kocky mäso dobré osmažíme, pridáme mletú červenú papriku trochu premiešame a hneď zalejeme pivom. Necháme chvíľu dusiť a pridáme nakrájaný cesnak na drobno, vegetu, soľ a rozmrvenú čili papričku.
- Dusíme tak dlho až je mäso mäkučké prípadne podlievame hovädzím vývarom nie moc. Ak je mäso mäkké pridáme rajčinový pretlak miešame a varíme 10 minút.Ďalej dáme slivkový lekvár varíme za stáleho miešania 5 minút. Hotové ochutnáme a podľa chuti dochutíme cukrom, alebo citrónom, pripadne pikantným kečupom. Podávame s knedľou, alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť.