Jelení guľáš na čiernom pive so slivkovým lekvárom

Autor receptu: patroveckypitrs

Recept pochádza od môjho nebohého otca pochádzal s osady tak divina na tu bol master.

8 porcií
porcií
90 minút
na 100 °C

Postup

  1. Do hrnca dáme na horúcu masť restovať nakrájanú cibuľu. Potom pridáme nakrájané na väčšie kocky mäso dobré osmažíme, pridáme mletú červenú papriku trochu premiešame a hneď zalejeme pivom. Necháme chvíľu dusiť a pridáme nakrájaný cesnak na drobno, vegetu, soľ a rozmrvenú čili papričku.
  2. Dusíme tak dlho až je mäso mäkučké prípadne podlievame hovädzím vývarom nie moc. Ak je mäso mäkké pridáme rajčinový pretlak miešame a varíme 10 minút.Ďalej dáme slivkový lekvár varíme za stáleho miešania 5 minút. Hotové ochutnáme a podľa chuti dochutíme cukrom, alebo citrónom, pripadne pikantným kečupom. Podávame s knedľou, alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť.