Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som krásne mäsko z mladého jelenčaťa...rozhodla som sa, že časť urobím na hríboch a časť som naplnila..

3
porcie
40 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si nálev a mäsko som uložila do neho na 4 hod.
  2. pripravené mäso som vybrala a pokrájala na medailónky..
  3. na panvicu som dala bravčovú masť a medailónky som opiekla z oboch strán..
  4. do hlbšej panvice som dala na masti opiecť cibuľu a cesnak...pridala som lyžicu kečupu, štipku červenej papriky a podliala vínom..
  5. do pripraveného základu som dala medailónky ...pridala som soľ, korenie a korenie na divinu...podlievala som podľa potreby vodou..
  6. počas dusenia som pridala aj naplnené pliecko a dusilo sa spoločne..k mäkkému mäsu som pridala namočené dubáky...
  7. hotové jedlo som ešte dochutila...kým sa mäso dusilo, očistila som si drobné zemiaky a uvarila v osolenej vode...hotové jedlo som uložila na taniere a ozdobila letnou zeleninou...mojej návšteve veľmi chutilo..
  8. prajem vám dobrú chuť......jelenčie mäso som priradila k jeleniemu mäsu..