Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostala som krásne mäsko z mladého jelenčaťa...rozhodla som sa, že časť urobím na
hríboch a časť som naplnila..
3 porcie |
40 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si nálev a mäsko som uložila do neho na 4 hod.
- pripravené mäso som vybrala a pokrájala na medailónky..
- na panvicu som dala bravčovú masť a medailónky som opiekla z oboch strán..
- do hlbšej panvice som dala na masti opiecť cibuľu a cesnak...pridala som lyžicu kečupu, štipku červenej papriky a podliala vínom..
- do pripraveného základu som dala medailónky ...pridala som soľ, korenie a korenie na divinu...podlievala som podľa potreby vodou..
- počas dusenia som pridala aj naplnené pliecko a dusilo sa spoločne..k mäkkému mäsu som pridala namočené dubáky...
- hotové jedlo som ešte dochutila...kým sa mäso dusilo, očistila som si drobné zemiaky a uvarila v osolenej vode...hotové jedlo som uložila na taniere a ozdobila letnou zeleninou...mojej návšteve veľmi chutilo..
- prajem vám dobrú chuť......jelenčie mäso som priradila k jeleniemu mäsu..