Jednoduchý ríbezľový zákusok

Autor receptu: nickaa

Ríbezle sú jedny z mojích obľúbených druhov ovocia aj preto, že obsahujú veľa vitamínu C a rutín a rozhodla som sa ich spracovať aj takto...

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si upečieme korpus podľa ľubovoľného receptu. Ja som upiekla z 3 vajec a s celozrnnou múkou. Korpus bol tenší aby sa mi do formy zmestili aj ostatné vrstvy.
  2. Ďalej si pripravíme tvarohovú plnku a to tak, že zmiešame tvaroh s cukrom a popučenými ríbezľami. Keďže ríbezle sú kyslejšie, pridáme viac cukru ale každý podľa chuti. Môj zákusok bol menej sladký.
  3. Na vychladnutý korpus rozotrieme túto plnku rovnomerne.
  4. Pri ovocnej plnke si ríbezle najskôr rozmixujeme alebo dôkladnejšie popučíme. Ríbezle dolejeme vodou do 600 ml. Pridáme cukor opäť podľa chuti a Zlaté klasy a rozmiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme, až pokiaľ plnka nezhustne. Potom ešte teplú vylejeme na tvarohovú vrstvu. Rovnomerne poroztierame. Necháme vychladnúť a stuhnúť.