Jednoduchý ríbezľový zákusok
Autor receptu: nickaa
Ríbezle sú jedny z mojích obľúbených druhov ovocia aj preto, že obsahujú veľa vitamínu C
a rutín a rozhodla som sa ich spracovať aj takto...
Postup
- Ako prvé si upečieme korpus podľa ľubovoľného receptu. Ja som upiekla z 3 vajec a s celozrnnou múkou. Korpus bol tenší aby sa mi do formy zmestili aj ostatné vrstvy.
- Ďalej si pripravíme tvarohovú plnku a to tak, že zmiešame tvaroh s cukrom a popučenými ríbezľami. Keďže ríbezle sú kyslejšie, pridáme viac cukru ale každý podľa chuti. Môj zákusok bol menej sladký.
- Na vychladnutý korpus rozotrieme túto plnku rovnomerne.
- Pri ovocnej plnke si ríbezle najskôr rozmixujeme alebo dôkladnejšie popučíme. Ríbezle dolejeme vodou do 600 ml. Pridáme cukor opäť podľa chuti a Zlaté klasy a rozmiešame. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme, až pokiaľ plnka nezhustne. Potom ešte teplú vylejeme na tvarohovú vrstvu. Rovnomerne poroztierame. Necháme vychladnúť a stuhnúť.