Jednoduchý pšenično-ražný chlieb
Foto: kucharka
Čo sa dobrých chlebov týka, tento je ozaj jednoduchý. Zvládne ho každý. Recept je podľa Hairy Bikers.
10 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku necháme rozpustiť cukor a napučať droždie. Potom zmiešame s ostatnými surovinami (okrem oleja). Vypracujeme vláčne cesto. Ak pracujeme ručne na doske, tak cesto rukami miesime aspoň 10 minút. Vložíme do olejom vymastenej misky a prikryjeme fóliou. Necháme vykysnúť 1-1,5 hodiny.
- 2
Vykysnuté cesto znova jemne miesime, asi tak minútu. Dáme do vymastenej formy na pečenie. Znova prikryjeme a necháme odpočívať asi 40 minút.
- 3
Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 minút na 180 °C Necháme vychladnúť na mriežke.
- 2
Ďakujem za pekné komentáre, som rada, že sa páči.
Ďakujem za pekné komentáre.