Domáci chlieb
Domáci chlieb

Jednoduchý pšenično-ražný chlieb

kucharka - fotkakucharka, 1. augusta 2022
Jednoduchý pšenično-ražný chlieb
Foto: kucharka

Čo sa dobrých chlebov týka, tento je ozaj jednoduchý. Zvládne ho každý. Recept je podľa Hairy Bikers.

10 (+ kysnutie) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
175 ml
175 ml
2 PL
20 g čerstvé (alebo 7 g sušeného)
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku necháme rozpustiť cukor a napučať droždie. Potom zmiešame s ostatnými surovinami (okrem oleja). Vypracujeme vláčne cesto. Ak pracujeme ručne na doske, tak cesto rukami miesime aspoň 10 minút. Vložíme do olejom vymastenej misky a prikryjeme fóliou. Necháme vykysnúť 1-1,5 hodiny.

  2. 2

    Vykysnuté cesto znova jemne miesime, asi tak minútu. Dáme do vymastenej formy na pečenie. Znova prikryjeme a necháme odpočívať asi 40 minút.

    Jednoduchý pšenično-ražný chlieb - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 minút na 180 °C Necháme vychladnúť na mriežke.

    Jednoduchý pšenično-ražný chlieb - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Chlieb a pečivo, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Domácí chlebík je velká dobrota. Pěkný receptík i chlebík, krásně ti vyšel.