Domáci chlieb

Jednoduchý pšenično-ražný chlieb

Autor receptu: kucharka

Čo sa dobrých chlebov týka, tento je ozaj jednoduchý. Zvládne ho každý.* Recept je podľa Hairy Bikers.

10 (+ kysnutie) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku necháme rozpustiť cukor a napučať droždie. Potom zmiešame s ostatnými surovinami (okrem oleja). Vypracujeme vláčne cesto. Ak pracujeme ručne na doske, tak cesto rukami miesime aspoň 10 minút. Vložíme do olejom vymastenej misky a prikryjeme fóliou. Necháme vykysnúť 1-1,5 hodiny.
  2. Vykysnuté cesto znova jemne miesime, asi tak minútu. Dáme do vymastenej formy na pečenie. Znova prikryjeme a necháme odpočívať asi 40 minút.
  3. Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 minút na 180 °C Necháme vychladnúť na mriežke.