Domáci chlieb
Jednoduchý pšenično-ražný chlieb
Autor receptu: kucharka
Čo sa dobrých chlebov týka, tento je ozaj jednoduchý. Zvládne ho každý.* Recept je podľa Hairy Bikers.
10 (+ kysnutie) minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vlažnom mlieku necháme rozpustiť cukor a napučať droždie.
Potom zmiešame s ostatnými surovinami (okrem oleja). Vypracujeme vláčne cesto. Ak pracujeme ručne na doske, tak cesto rukami miesime aspoň 10 minút. Vložíme do olejom vymastenej misky a prikryjeme fóliou.
Necháme vykysnúť 1-1,5 hodiny.
- Vykysnuté cesto znova jemne miesime, asi tak minútu. Dáme do vymastenej formy na pečenie. Znova prikryjeme a necháme odpočívať asi 40 minút.
- Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 minút na 180 °C
Necháme vychladnúť na mriežke.