Domáci chlieb
	        Jednoduchý pšenično-ražný chlieb
	        Autor receptu: kucharka
	         
	        
	        Čo sa dobrých chlebov týka, tento je ozaj jednoduchý. Zvládne ho každý.* Recept je podľa Hairy Bikers.
| 
 10 (+ kysnutie) minútpríprava
 | 
 40 minútna 180 °C
 | 
Postup
- Vo vlažnom mlieku necháme rozpustiť cukor a napučať droždie. 
Potom zmiešame s ostatnými surovinami (okrem oleja).  Vypracujeme vláčne cesto. Ak pracujeme ručne na doske, tak cesto rukami miesime aspoň 10 minút. Vložíme do olejom vymastenej misky a prikryjeme fóliou.
Necháme vykysnúť 1-1,5 hodiny.
- Vykysnuté cesto znova jemne miesime, asi tak minútu. Dáme do vymastenej formy na pečenie. Znova prikryjeme a necháme odpočívať asi 40 minút. 
- Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 minút na 180 °C
Necháme vychladnúť na mriežke.