Banánový koláč
Banánový koláč

Jednoduchý ovseno-banánový koláč

siuuu - fotkasiuuu, 3. októbra 2019
Jednoduchý ovseno-banánový koláč
Foto: siuuu

Takmer vždy nám zostanú doma banány, ktoré už nikto nechce jesť - ale nevadí, pretože potom vznikajú takého chutné a zdravšie maškrty. U Zobraziť celý popisTakmer vždy nám zostanú doma banány, ktoré už nikto nechce jesť - ale nevadí, pretože potom vznikajú takého chutné a zdravšie maškrty. U nás bol koláčik ako alternatíva sladkých raňajok, ale pokojne aj ako zdravší dezert - napríklad pre detičky.

8-10
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 185-190 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 ks stredný až veľký
1 ks veľké
1 dl
1 PL
2 ks menšie
1 PL
1 PL
1 PL (perníkové, zmes Jablkový závin)
štipka




Postup

  1. 1

    Použitý hrnček má objem 200 ml. Jablko očistíme a nahrubo postrúhame. Banány ošúpeme. Jeden banán popučíme vidličkou a zmiešame s vajíčkami a medom. Ovsené vločky zmiešame so škoricou, voňavým korením a práškom do pečiva, zalejeme mliekom, premiešame, pridáme banánovú zmes, dobre premiešame a nakoniec primiešame postrúhané jablko.

  2. 2

    Formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie, vlejeme zmes, rovnomerne rozotrieme, navrch uložíme na kolieska pokrájaný druhý banán. Pečieme v rúre vyhriatej na 185 - 190 °C cca 30 minút. Ja som 5 minút pred koncom jemne posypala hnedým cukrom a dopiekla.

    Jednoduchý ovseno-banánový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Lahodný, nepresladený a voňavý koláčik.

    Jednoduchý ovseno-banánový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Á další tvůj ovsený koláč, hmm to musí být dobrota! Vidím, že jsi pilná jako včelka Mája, máš můj obdiv! Krásná fota, jsi šikulka!!
siuuu
@haji (3.10.2019 14:30)

Ďakujem krásne za pochvalu ... skúšanie nových chutí a receptov ma drží niekedy nad vodou, keď mám "splín" (neviem akoby som to vyjadrila po slovensky) ... ak objavím zaujímavý recept, som schopná začať variť či piecť pokojne aj o polnoci.
1x haji
hanis
Vypadá to krásně - navíc jednoduché, zdravé a určitě moc dobré! Hodně se mě líbí Tvé recepty, tento určitě vyzkouším přes víkend. Díky :)
1x siuuu
motyka
Zaujímavá a zdravšia dobrotka. Našej mládeži by určite chutil. Ukladám do KK a vyskúšam.
2x haji a siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia