Jednoduchý ovseno-banánový koláč
Foto: siuuu
Takmer vždy nám zostanú doma banány, ktoré už nikto nechce jesť - ale nevadí, pretože potom vznikajú takého chutné a zdravšie maškrty. U Zobraziť celý popisTakmer vždy nám zostanú doma banány, ktoré už nikto nechce jesť - ale nevadí, pretože potom vznikajú takého chutné a zdravšie maškrty. U nás bol koláčik ako alternatíva sladkých raňajok, ale pokojne aj ako zdravší dezert - napríklad pre detičky.
porcií
príprava
na 185-190 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
2 ks stredný až veľký |
|
1 ks veľké |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
2 ks menšie |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL (perníkové, zmes Jablkový závin) |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Použitý hrnček má objem 200 ml. Jablko očistíme a nahrubo postrúhame. Banány ošúpeme. Jeden banán popučíme vidličkou a zmiešame s vajíčkami a medom. Ovsené vločky zmiešame so škoricou, voňavým korením a práškom do pečiva, zalejeme mliekom, premiešame, pridáme banánovú zmes, dobre premiešame a nakoniec primiešame postrúhané jablko.
- 2
Formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie, vlejeme zmes, rovnomerne rozotrieme, navrch uložíme na kolieska pokrájaný druhý banán. Pečieme v rúre vyhriatej na 185 - 190 °C cca 30 minút. Ja som 5 minút pred koncom jemne posypala hnedým cukrom a dopiekla.
- 3
Lahodný, nepresladený a voňavý koláčik.
- 2
Ďakujem krásne za pochvalu ... skúšanie nových chutí a receptov ma drží niekedy nad vodou, keď mám "splín" (neviem akoby som to vyjadrila po slovensky) ... ak objavím zaujímavý recept, som schopná začať variť či piecť pokojne aj o polnoci.