Jednoduchý mletý rezeň

Autor receptu: dvorka

Dostala som 100 receptov s mletým mäsom a tak som vyskúšala prvý. Je jednoduchý rýchly a výsledok stojí za to.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté a osušené mäso som si nakrájala a zomlela do misy. V strede som urobila jamku a do nej vliala mlieko s rozhabarkovaným vajíčkom, soľou a korením.
  2. Nasypala som strúhanku a rukami cesto premiešala.
  3. Kto chce, môže pridať cesnak rozotretý alebo nadrobno nakrájanú cibuľku. Ja som dala cesnak a ešte za lyžicu horčice, tú vždy dávam do mletého mäsa.
  4. Z masy mäsa som urobila guľku, obalila v múke a urobila som placku. Tú som dala na plech. Tentokrát som piekla v mikrovlnnej rúre na GRISP-e 8 minút, rezne som otočila a piekla ďalších 8 minút. V pôvodnom recepte sa pečie v rúre pri 180°C 13 minút, mäso sa otočí a pečie sa ešte raz 13 minút.
  5. Plech sa trocha potrie olejom alebo masťou, ja som plech nepotierala, mala som mäso také prírodne upečené. K čomu ho jesť je už na kuchárovi a jedákovi.
  6. Pretože mi ostalo masa mäsa, tak som urobila ešte aj v rúre a do posledných štyroch rezňov som zamiešala špenátové listy trošku sparené.