Jednoduchý mletý rezeň
Autor receptu: dvorka
Dostala som 100 receptov s mletým mäsom a tak som vyskúšala prvý. Je jednoduchý rýchly a výsledok stojí za to.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Umyté a osušené mäso som si nakrájala a zomlela do misy. V strede som urobila jamku a do nej vliala mlieko s rozhabarkovaným vajíčkom, soľou a korením.
- Nasypala som strúhanku a rukami cesto premiešala.
- Kto chce, môže pridať cesnak rozotretý alebo nadrobno nakrájanú cibuľku. Ja som dala cesnak a ešte za lyžicu horčice, tú vždy dávam do mletého mäsa.
- Z masy mäsa som urobila guľku, obalila v múke a urobila som placku. Tú som dala na plech.
Tentokrát som piekla v mikrovlnnej rúre na GRISP-e 8 minút, rezne som otočila a piekla ďalších 8 minút. V pôvodnom recepte sa pečie v rúre pri 180°C 13 minút, mäso sa otočí a pečie sa ešte raz 13 minút.
- Plech sa trocha potrie olejom alebo masťou, ja som plech nepotierala, mala som mäso také prírodne upečené.
K čomu ho jesť je už na kuchárovi a jedákovi.
- Pretože mi ostalo masa mäsa, tak som urobila ešte aj v rúre a do posledných štyroch rezňov som zamiešala špenátové listy trošku sparené.