Jednoduchý krídelkový perkelt fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi jednoduchý kurací perkelt z krídelok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie krídelká som umyla, osušila kuchynským papierom a odstránila som tenké konce krídel. Pripravila som si svoje lečo. Zaváram si lečo aj v 200 ml pohároch, to používam pod perkelty, aby nebolo škoda otvoriť veľký pohár.
-
2
Nechala som na panvici rozohriať masť a krídelká som zo všetkých strán opiekla. Je to lepšie preto, lebo neopečené majú chuť vareného mäsa v polievke. Opečené krídelká som vyložila do misy a do výpeku som pridala na drobno nakrájanú cibuľu a opiekla som ju. Samozrejme výpek som preložila do rajnice.
-
3
K opečenej cibuli som pridala 1 kávovú lyžičku mletej červenej papriky a pomiešala.
-
4
Nepodliala som opaprikovanú cibuľku vodou, ale som na ňu pridala 3 lyžice leča a dobre premiešala.
-
5
Potom som pridala 1 dl vody a 2 minúty nechala spolu prevrieť. Pridala som opečené krídelká.
-
6
Krídelká som osolila, okorenila a zakryla pokrievkou a dusila som ich iba 20 min za tento čas boli úplne mäkučké, ale nie rozvarené. Už som nepodlievala vodou viac.
-
7
Hotové krídelká sú mäkké a štavnaté.
-
8
Ku krídelkovému perkeltu som uvarila slovenskú ryžu.
-
9
Perkelt som podávala so slovenskou ryžou. Prajem vám dobrú chuť.
Bol skutočne chutný...ďakujem pekne za komentár..
Som o tom presvedčená milá @haji ...prekrásny víkend želám...
Iste by ti chutilo...ďakujem pekne za komentár ..
Som rada,že sa ti tento recept páči...ďakujem pekne za komentár..
Áno je to tak ako píšeš..chutné boli krídelká..Ďakujem pekne za komentár.-)
Áno uvažovala som aj nad nokerlami ,ale veľmi som si obľúbila teraz slovensku ryzu a tak som to takto skombinovala ...dakujem pekne za komentár...
Verím, že si pochutnáš a nebudeš sklamaný..potom sa prosím ozvi..pozdravujem i ja vás..a ďakujem pekne za komentár.-)