Kurací perkelt

Jednoduchý krídelkový perkelt (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi jednoduchý kurací perkelt z krídelok.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie krídelká som umyla, osušila kuchynským papierom a odstránila som tenké konce krídel. Pripravila som si svoje lečo. Zaváram si lečo aj v 200 ml pohároch, to používam pod perkelty, aby nebolo škoda otvoriť veľký pohár.
  2. Nechala som na panvici rozohriať masť a krídelká som zo všetkých strán opiekla. Je to lepšie preto, lebo neopečené majú chuť vareného mäsa v polievke. Opečené krídelká som vyložila do misy a do výpeku som pridala na drobno nakrájanú cibuľu a opiekla som ju. Samozrejme výpek som preložila do rajnice.
  3. K opečenej cibuli som pridala 1 kávovú lyžičku mletej červenej papriky a pomiešala.
  4. Nepodliala som opaprikovanú cibuľku vodou, ale som na ňu pridala 3 lyžice leča a dobre premiešala.
  5. Potom som pridala 1 dl vody a 2 minúty nechala spolu prevrieť. Pridala som opečené krídelká.
  6. Krídelká som osolila, okorenila a zakryla pokrievkou a dusila som ich iba 20 min za tento čas boli úplne mäkučké, ale nie rozvarené. Už som nepodlievala vodou viac.
  7. Hotové krídelká sú mäkké a štavnaté.
  8. Ku krídelkovému perkeltu som uvarila slovenskú ryžu.
  9. Perkelt som podávala so slovenskou ryžou. Prajem vám dobrú chuť.