Kurací perkelt
Jednoduchý krídelkový perkelt (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi jednoduchý kurací perkelt z krídelok.
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie krídelká som umyla, osušila kuchynským papierom a odstránila som tenké konce krídel. Pripravila som si svoje lečo. Zaváram si lečo aj v 200 ml pohároch, to používam pod perkelty, aby nebolo škoda otvoriť veľký pohár.
- Nechala som na panvici rozohriať masť a krídelká som zo všetkých strán opiekla. Je to lepšie preto, lebo neopečené majú chuť vareného mäsa v polievke. Opečené krídelká som vyložila do misy a do výpeku som pridala na drobno nakrájanú cibuľu a opiekla som ju. Samozrejme výpek som preložila do rajnice.
- K opečenej cibuli som pridala 1 kávovú lyžičku mletej červenej papriky a pomiešala.
- Nepodliala som opaprikovanú cibuľku vodou, ale som na ňu pridala 3 lyžice leča a dobre premiešala.
- Potom som pridala 1 dl vody a 2 minúty nechala spolu prevrieť. Pridala som opečené krídelká.
- Krídelká som osolila, okorenila a zakryla pokrievkou a dusila som ich iba 20 min za tento čas boli úplne mäkučké, ale nie rozvarené. Už som nepodlievala vodou viac.
- Hotové krídelká sú mäkké a štavnaté.
- Ku krídelkovému perkeltu som uvarila slovenskú ryžu.
- Perkelt som podávala so slovenskou ryžou. Prajem vám dobrú chuť.