Foto: rybarkuchar
V jednoduchosti je krása. Pre ryby platí dvojnásobne ešte jedno pravidlo: čím čerstvejšie suroviny tým chutnejšie jedlo. A do tretice, tento recept vo veľkej Zobraziť celý popisV jednoduchosti je krása. Pre ryby platí dvojnásobne ešte jedno pravidlo: čím čerstvejšie suroviny tým chutnejšie jedlo. A do tretice, tento recept vo veľkej miere odstraňuje problémy s „ypsilonovými“ kostičkami kapra.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Je dôležité pri čistení kapra ponechať kožu. Odrežeme z kapra 2 filety - nie je to nič zložité, treba začať od chrbta a použiť dobrý filetovací nôž. Podľa potreby naporciujeme filety na menšie kúsky.
-
2
Otočíme filetu kožou dole a priečne krájame mäso na 0,5 cm pásiky. Pozor aby ste neprerezali kožu. Tým dosiahnete prerezanie „ypsilonových“ kostičiek na malé kúsky a nebudú vás pri konzumácii znervózňovať.
-
3
Narezané filety (ak máte väčšieho kapra je dobré namočiť ich na hodinku, dve do osoleného mlieka) dobre osušíme, posolíme a obalíme v múke do ktorej sme primiešali papriku. Dbáme na to aby sa múka dostala do každého zárezu. Opražíme do zlatista na oleji. Podávame s varenými zemiakmi, petržlenovou vňaťou a kolieskami citrónu.
Koreniny do múky - dá sa, len opatrne aby neprerazili chuť rybaciny. Za to čili Ťa chválim.
Ale Tvoj recept určite skúsim.
Ešte taká intímna otázka: na čo si chytil toho kapra čo sa s ním mojkáš (psst ...... nie je to matka?) - na cesto, na kukuricu, na kosňáka?
", takze teoreticky som pripravena :-)
- mnam, odporucam. Ale zial tie kosticky tam zostali, aj ked som to pokrajala, tak ako na obrazku. Tak neviem, kde som spravila chybu. Mala som to vyprazata na silnejsom ohni, alebo naopak na slabsom a dlhsi cas?
@rybarkuchar , v profile máš napísané, že tvojou veľkou záľubou je rybárčenie a preto sa ťa chcem opýtať, že či má zubáč filet kosti?...a či má kosti aj sumec-filet?...lebo už som sa na to pýtala @eraserheada , ale zatiaľ mi neodpovedal...ryby ľúbime, ale kvôli malej, radšej bez kosti a napr. pangasiusa nechcem...a ukladám si aj tento tvoj receptík, vďaka :-)
Prajem príjemné vianoce.
Prajem Vám šťastné a veselé Vianoce v kruhu rodinky a ešte raz vďaka! :-)