Jednoduchý kapor
	        Autor receptu: rybarkuchar
	         
	        
	        V jednoduchosti je krása. Pre ryby platí dvojnásobne ešte jedno pravidlo: čím čerstvejšie suroviny tým chutnejšie jedlo. A do tretice, tento recept vo veľkej miere odstraňuje problémy s „ypsilonovými“ kostičkami kapra.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Je dôležité pri čistení kapra ponechať kožu. Odrežeme z kapra 2 filety - nie je to nič zložité, treba začať od chrbta a použiť dobrý filetovací nôž. Podľa potreby naporciujeme filety na menšie kúsky.
 - Otočíme filetu kožou dole a priečne krájame mäso na 0,5 cm pásiky. Pozor aby ste neprerezali kožu. Tým dosiahnete prerezanie „ypsilonových“ kostičiek na malé kúsky a nebudú vás pri konzumácii znervózňovať. 
 - Narezané filety (ak máte väčšieho kapra je dobré namočiť ich na hodinku, dve do osoleného mlieka) dobre osušíme, posolíme a obalíme v múke do ktorej sme primiešali papriku. Dbáme na to aby sa múka dostala do každého zárezu.
Opražíme do zlatista na oleji. Podávame s varenými zemiakmi, petržlenovou vňaťou a kolieskami citrónu.