Jednoduchý dvojfarebný zákusok s punčovou polevou fotorecept
Zákusok na spôsob torty. Výborný pre rôzne príležitosti, oslavy, posedenia.
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
2 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl (teplá, nie horúca) |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
250 g (33 %) |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
podľa potreby (černice, maliny, jahody) |
|
na potretie korpusu (alebo podľa chuti) |
|
Punčova poleva: | |
200 g |
|
4 PL (alebo malinový) |
|
2-3 PL studená |
|
1 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka a cukor a vyšľaháme do peny, postupne striedavo pridávame teplú vodu a olej, nakoniec vmiešame preosiatu múku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame kakao.
-
2
Tortovú formu (priemer 26 cm), vymastíme maslom, vysypeme múkou a spodnú časť vyložíme papierom na pečenie. Do formy vylejeme najprv tmavé cesto a naň svetlé cesto.
-
3
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30-35minút. Keďže som nechcela piecť dvakrát - teda samostatne tmavý a svetlý korpus, tak som ich upiekla takýmto spôsobom naraz.
-
4
Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Tmavú a strednú časť cesta potrieme džemom.
-
5
Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme jahodovu plnku v prášku a nakoniec mascarpone. Polovicu plnky nanesieme na tmavý korpus poukladáme ovocie, ja som dala mrazené černice. Postup opakujeme s druhou časťou korpusu. Ukladáme na seba a navrch položíme svetlý korpus. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Pokiaľ je zákusok v chladničke, pripravíme polevu. Cukor, sirup, vodu a olej vymiešame lyžicou dohladka a polevu nanesieme na korpus. Opäť necháme v chladničke stuhnúť.
-
7
Zákusok pokrájame horúcim nožom na rezy pokiaľ poleva nie je celkom stuhnutá. Pred podávaním ozdobíme podľa seba.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu