Pistáciové sušienky
Jednoduché pistáciové sušienky
Autor receptu: siuuu
Na oko lákavé a chutné nielen vianočné pečivo.* Pistácie ja môžem v akejkoľvek podobe, tak som tento rok skúsila sušienky, ku ktorým som sa doteraz nedostala. A keďže sú to sušienky sviatočné, doplnila som ich polevou a zdobením.
45-50 ks porcií |
15 minút príprava |
10-12 minút na 190 °C |
Postup
- Na cesto jednoducho zmiesime všetky suroviny, dobre prepracujeme, aby bolo cesto kompaktné, zabalíme do potravinárskej fólie alebo mikroténového vrecka a dáme do chladničky cesto odležať, najlepšie na noc, ale robila som aj po pár hodinách (cca 4-5).
- Po odležaní necháme cesto povoliť pri izbovej teplote a následne rozvaľkáme na pomúčenej doske alebo inej vhodnej podložke na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 °C cca 11 - 12 minút - keď začnú zlatnúť okraje, koláčiky vyberieme z rúry von a necháme na plechu úplne vychladnúť.
- Na polevu zmiešame preosiaty práškový cukor s bielkom - hmota musí byť úplne hladká a taká polotuhá - ani riedka (bude stekať) ani príliš hustá (zle by sa nanášala). Polevou zdobíme vychladnuté koláčiky a hneď po natretí posypeme drvenými pistáciami a necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Polevu nanášam plochým štetcom širokým asi 1/2 cm. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chladnejšej miestnosti.