Pistáciové sušienky

Jednoduché pistáciové sušienky

Autor receptu: siuuu

Na oko lákavé a chutné nielen vianočné pečivo.* Pistácie ja môžem v akejkoľvek podobe, tak som tento rok skúsila sušienky, ku ktorým som sa doteraz nedostala. A keďže sú to sušienky sviatočné, doplnila som ich polevou a zdobením.

45-50 ks
porcií
15 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto jednoducho zmiesime všetky suroviny, dobre prepracujeme, aby bolo cesto kompaktné, zabalíme do potravinárskej fólie alebo mikroténového vrecka a dáme do chladničky cesto odležať, najlepšie na noc, ale robila som aj po pár hodinách (cca 4-5).
  2. Po odležaní necháme cesto povoliť pri izbovej teplote a následne rozvaľkáme na pomúčenej doske alebo inej vhodnej podložke na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 °C cca 11 - 12 minút - keď začnú zlatnúť okraje, koláčiky vyberieme z rúry von a necháme na plechu úplne vychladnúť.
  3. Na polevu zmiešame preosiaty práškový cukor s bielkom - hmota musí byť úplne hladká a taká polotuhá - ani riedka (bude stekať) ani príliš hustá (zle by sa nanášala). Polevou zdobíme vychladnuté koláčiky a hneď po natretí posypeme drvenými pistáciami a necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Polevu nanášam plochým štetcom širokým asi 1/2 cm. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chladnejšej miestnosti.