Jednoduchá polievka s detskou krupicou

sonijamt - fotkasonijamt, 7. novembra 2010
Jednoduchá polievka s detskou krupicou
Foto: sonijamt

Ja osobne mám rada recepty, ktoré sú rýchle, jednoduché a najmä dobre chutia. Jeden z nich posielam. Ide síce o bezmäsitú polievku, ale je Zobraziť celý popisJa osobne mám rada recepty, ktoré sú rýchle, jednoduché a najmä dobre chutia. Jeden z nich posielam. Ide síce o bezmäsitú polievku, ale je výborná, ulahodíte ňou myslím si nielen dieťaťu ( pokiaľ mu neprekážajú vajíčka ) ale aj dospelému.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 PL
2 kocky, Maggi Zlatý , Zeleninový
1 ks
1-2 čl, alebo Maggi Harmónia chuti
1 ks
trochu
p.p.




Postup

  1. 1

    Urobíme si vývar z 1,5 litra vody a bujónu.

  2. 2

    V hrnci na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu ( ale keď ju nedáte, nič sa nestane ), pridáme na veľkých okách nastrúhanú mrkvu, zalejeme trochou vývaru, podusíme - aby mrkva pustila šťavu. Asi po 5 minútach dolejeme zvyšný vývar a povaríme ďalších 5 minút.

  3. 3

    Za stáleho miešania prisypeme detskú krupicu a na miernom ohni varíme 10 minút. Pred odstavením pridáme Maggi Harmóniu chuti alebo vegetu, ak treba, p.p.dosoliť. Minútku povaríme, stiahneme z ohňa a pridáme rozšľahané vajíčko.

Diskusia k receptu

mamenka
Ľahké a chutné a mrkva sa dá obmieňať s inou zeleninou.
vodnicka
no super, to sa mi hodi na zajtra, kedze som 2 dni nebola v obchode, doma mame zasoby akurat na tuto polievocku :) a vyzera chutne co je hlavne..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia