Piškótová roláda
Piškótová roláda

Jednoduchá piškótová roláda s jahodovým džemom

Petra a Sofia Hübler
cukrárky, 16. apríla 2025
Jednoduchá piškótová roláda s jahodovým džemom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ak ste na sviatky nestihli ešte nič upiecť, túto roládu naplnenú chutným džemom budete mať hotovú raz-dva.

12
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks (podľa základného receptu)
200 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Podľa postupu na prípravu základného receptu na biskvit upečieme korpus a necháme ho vychladnúť.

  2. 2

    Na pórovitú stranu korpusu (tá, z ktorej sme odstránili papier, na ktorom sa piekol) v tenkej vrstve nanesieme rozmiešaný jahodový džem.

  3. 3

    Džemom potretý biskvit pomocou spodného papiera na pečenie napevno zrolujeme.

  4. 4

    Roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 – 2 cm.

Diskusia k receptu

daniela2022
roládu nikdy po upečení nerolujem. Ak nie je veľmi prepečená stiahnem ju na dosku aj s papierom, nechám ju vychladnúť (je to rýchle), hneď natriem džemom alebo krémom a zarolujem. Ak je papier pomastený a posypaný múkou ide dolu hladko počas rolovania. Ešte sa mi nestalo žeby sa mi polámal alebo praskla a už som ich upiekla dosť.