Piškótová roláda

Jednoduchá piškótová roláda s jahodovým džemom

Autor receptu: redakcia

Ak ste na sviatky nestihli ešte nič upiecť, túto roládu naplnenú chutným džemom budete mať hotovú raz-dva.

12
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Podľa postupu na prípravu základného receptu na biskvit upečieme korpus a necháme ho vychladnúť.
  2. Na pórovitú stranu korpusu (tá, z ktorej sme odstránili papier, na ktorom sa piekol) v tenkej vrstve nanesieme rozmiešaný jahodový džem.
  3. Džemom potretý biskvit pomocou spodného papiera na pečenie napevno zrolujeme.
  4. Roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 – 2 cm.