Jednoduchá nátierka z kačacej pečienky fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 6. októbra 2013
Jednoduchá nátierka z kačacej pečienky (fotorecept)
Foto: mariamka

Na obed sme mali klasické "kačko-knedlo-zelo". A z peknej pečienky z domácej vykŕmenej husokačky som urobila nátierku.

Suroviny

 (husacia, kuracia)
 (husacia)
1 ks
3 strúčik
1 ČL
2 PL (alebo brandy)
Na zaliatie:
 (husacia)




Postup

  1. 1

    Na dostatočnom množstve masti (husacej, kačacej) orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky posekaný cesnak. Pridáme pokrájanú pečeň, ja už som mala predpečenú zároveň s kačkou, takže som nechala len prehriať, ak dávate surovú, duste ju 5-10 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme bylinky (provensálske, rozmarín, tymián) sušené, alebo čerstvé.

    Jednoduchá nátierka z kačacej pečienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vychladnúť a rozmixujeme na textúru podľa vlastnej chuti, /je dobré pridať ešte čo-to masti, aby nebola príliš hutná/.

    Jednoduchá nátierka z kačacej pečienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte som pridala koňak, premiešala ...

    Jednoduchá nátierka z kačacej pečienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    posypala drvenými pistáciami, poliala roztopenou kačacou masťou a dozdobila "dekoráciou" :)

    Jednoduchá nátierka z kačacej pečienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme do chladu aspoň na 2 hodiny. Podávame s čerstvým chlebíkom prípadne na hriankach so zeleninou podľa vlastnej chuti. Je to pochúťka, maškrta, sýta a výdatná. Veď napokon, nejeme to každý deň :)

    Jednoduchá nátierka z kačacej pečienky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

eviana
Joooj... tak za takouto skvelou nátierkou by som aj na kraj sveta bežala, aj pol kráľovstva dala... fajné, chválim, tlieskam, slintám... 5* bez debaty :)
tiginko
mňam, mne sa páči, že si nechala hrubozrnnejšiu štruktúru. Takáto "naturálna", bez smotany, ktorá sa často dáva, nám chutí najviac. S koňakom, ani s brandy som ešte neskúšala, u nás by mohla byť jedine s whisky :-) Veľmi zaujímavá kombinácia s pistáciami
fineliving
veru aj ja by som ju jedla každý deň :)
dávam 5*, ukladám do KK a keď ju budem jesť, s vďakou si určite na teba spomeniem :)
havino
ohromnééé, veľmi podobne robievam, aj s koňakom, ale provensálske som ešte nedávala. Naposledy som trochu pečienok len tak na drobnejšie pokrájané k mase primiešala. 5 *
irenaw
nemohla si suchú kôrku pridať? teraz budem o tvojej nátierke snívať ;-)))
ariela6
tiež som tento tyžden robila takuto len nie s kačacimi ale kurcimi bola dobra aj ta
pusta
joooj, @mariamka , ale si sa mi strafila do chuti...:P
v detstve ma volal otec "paštiková kráľovná" :D
vynikajúce, chválim! 5**** letí.
mariamka
dakujem mile damy a pan za pozitivne ohlasy, potesili ma vsetky :) naozaj je to pochutka, nenarocna na pripravu, chutna a vysoko navykova :) da sa kludne z kuracich, len ta mast je podmienka.. no je to aj zaberacka na zaludok, hlavne na vecer, tak s mierou :)
afataga
naaadhera, strasne chute robis, dala by som na desiatu hned okamzite
radost
@mariamka
akákoľvek pečienka je dobrá vec..k tomu chlebík..a ten koňak nakoniec...:-)
toto je jedlo-čo by sa denne- aj furt- jedlo...
načo o zložitom jedle tu písať siahodlhé fotosprávy...
toto je rýchle hotové..rýchle zjedené..rýchle radosť spraví..
a po koňaku na kanape sa uňo-ňuňo trávi...:-)
mariamka
@radost dakujem za mily poeticky prispevok :) veru rychla, chutna, lahodna, hlavne sa to nevari, nezapeka, je to rychlo hotove, a takpovediac z mala vela, pomaskrtia si vsetci :)
irenaw
ty si ma rozosmiala :-))) slintať nad vlastným receptom, tomu hovorím desiatová tragédia ;-D
elixir
Mamina robieva dve nátierky, ktorými by som sa vedela aj zadrhnúť - kvasnicová a pečeňová... i keď táto je iná, tento obrázok ma tiež nenecháva chladnou... ale kačičky tu na blízku by mi to porátali, takže to je pre mňa tabu, ale možno s inou pečeňou... *zasnívaný pohľad* :)
izabella929
@mariamka...n ádherná spomienka na domáci chov kačičiek..maminka rezala a ja som ich čistila...ale za odmenu som dostala ja pečienku, ktorú som veľmi rada robila na cibuľke...) parádna paštétka..šikovná gazdinka si veru.-))
angast
Nádhera . 10 hviezdičiek aj mesiačikov. Mám niekde odložený fajnový konak zn. Diplomat , tak si to skusim urobiť s ním.
mariamka
dakujem za dalsie mile komentare :)
@elixir :) tie rybnikove kacicky su na okrasu, pre potesenie oka a ducha, a tie krmnikove na zasytenie a uspokojenie nasich chutovych buniek a prizemnych pudov :) jest treba, aby sme zili, nie naopak :) tak nejak to priroda zariadila, ci chceme ci nie, ale je mi velmi sympaticka tvoja citliva dusicka :)
@izabelka veru aj my sme stopali, rezali, sklbali, cistenie je riadna babracka,, a tie paracky,, to uz malokto pameta :) dakujem :)
@eraserhead suhlasim a dakujem za pekne foto, verim ze tvoje vlastne dielo...
@angast myslis tu mydlovu vodu? tym to len pokazis, trosku investuj aby to nevyslo nazmar,, .. 11 vravis? to aj mna potesilo :)
angast
a co takto Napoleon 28 %. este mam v pivnici archivovanu asi polovicku flase co tam mala babka schovanu.
mariamka
@angast :) aj nam to babka leje na Novy rok uz treti rok,, nejako sa to nemina,, ale ako myslis :)
concord
@tiginko
do roku 1989 ste poznali whisky akurát tak z filmov na TV ORF ak si náhodou nebývala v okolí BA o čom silno pochybujem. Boli ste radi že vám v nejakom zapadákove nejaký známy schoval pod pultom fľašu Spišskej borovičky a teraz tu machruješ s whisky. Zabudol vôl že teľaťom bol.
luss44
v tejto neskorej dobe môžem už len slintať na takouto dobrotou...
tiginko
pravda pravdúca, whisky som prišla na chuť len pred pár rokmi. Keď som bola mladá, nielenže som nepila borovičku, ale nepila som tvrdý alkohol vôbec. TV ORF som pozerávala od strednej školy pravidelne, musela som, lebo som robila rodičom prekladateľku. Tak ma napadá, že podľa tvojej teórie sa možno už vtedy pri Dallase začala vo mne rodiť láska k whisky :-)
kimlo
Veru, do r.1989 sme mali whísky, ale domácu... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia