Jednoduchá mega čokoládová torta fotorecept

adeja - fotkaadeja, 28. januára 2012
Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept)
Foto: adeja

Mala naozaj veľký úspech :-)

60 minút
na 140-160 °C

Suroviny

Cesto:
200 g /horká
200 g
170 g
1 ČL
1/4 ČL
400 g
25 g
3
75 ml
1 PL
POLEVA:
300 g /horká
300 ml alebo šlahačka




Postup

  1. 1

    Roztopíme si 200g čokolády s maslom (200g) a kávou.

    Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V inej miske zmiešame múku+ kypriaci prášok + sóda + cukor+ kakao

    Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V ďalšej nádobe si rozšľaháme vajcia a cmar.

    Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko dokopy zmiešame = do misky s múkou, cukrom atĎ vlejeme roztopenú čokoládu a cmar s vajíčkami. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Pečieme cca 60 min. pri 140 - 160°C

    Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    medzičasom si vytvoríme polevu, ktorá je zároveň aj plnkou. Do menšieho hrnca vylejeme 300 ml. sladkej smotany a rozlámeme do nej 300 g čokolády na varenie. Miešame, až kým sa čokoláda úplne neroztopí. Vzniknutý, krásne upečený korpus rozkrojíme na dve časti a na spodný diel vylejeme časť polevy, prikryjeme a opäť to celé polejeme čokoládou.

    Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch nasekáme väčšie kúsky čokolády aby ju tam ozaj bolo cítiť a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Najlepšie chutí vychladená ! :-)

    Jednoduchá mega čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babidka
ach jaaaaaaaaaj , toto je naozaj mega-cokoladova :-)) Ja som poriadny cokoholik , ale taky nasup cokolady v jednom dezerte som este nemala !:-) Ked uz dam pol kila kvalitnej cokolady tak namiesto palmarinu si tato torta urcite zasluzi naozajstne maslo ....Recept si ukladam do KK , taku torticku si mozno upeciem pre seba k narodeninam:-)
adeja
@babidka chutí neuveriteľne božsky ! a keď natrafíte na čokoládu v akcii - jedna radosť piecť :D
45678
@adeja -si šikuľka, obdivujem Ťa, aj verím, že chutí božsky, ale toľko čokolády v jednej torte je zabiják! :-)) ja radšej zostanem pri jednej tabličke z tej horkej.
adeja
@45678 ďakujem :)) jeden kúsok z čokoládovej torty ešte nikoho nezabil :P ;)
tykadielko
vyzerá úžasne....vyskúšam, už som robila z cmaru koláč a bol mňamky-mňam.....táto tortička určite tiež....si šikovná babuľka :-)
danielas
ahoj, aj mne sa Tvoja tortička veru páči, práve, že je tam toľko čokolády...ale súhlasím s babidkou-tiež si myslím, že si táto dobrota zaslúži maslo. Si šíkovná,ukladám ju, príde na rad
3sandra3
krásna torta,,, super čokoládová... ukladám si do kk a asi upečiem na Veľkú noc. Je taká sviatočná.
afataga
no ja moc torty nemusim ale tato je tak cokoladova ze by som si dala
ria389
..určite vyskúšam,upečiem len čo tie kilečká.......ukladám do k.k....
mataliptak
waaaau tak toto je perfektná tortička .... tomuto sa už hovorí , že čokoládová a tie najviac milujeme ... máš ju krásnu a hned ju ukladám a čoskoro vyskúšam ked aj ja natrafím na kvalitnú čokoládu v akciu ... mnam mnam už sa teším ... dakujem za tento receptík, to musí byť mnamka....
valeri
fakt mega čokoládová, ide do nej pol kila čokolády, ale ukladám si ju
frona
ja si tiež recept ukladám a som toho istého názoru ako @babidka že miesto palmarinu masličko.... Určite takú upečiem
evanaaa
Aj mne sa páči, ale možno by stačila aj obyčajná porcia, nie -mega.....mňa by vyšla tá čokolka draho (aj 8 eur a kde je ostatné), ale je tam aj chuť kávy. @adeja , aká múka tam ide? Ak hladká, skúsila by som miešať s celozrnnou, aké by to bolo.
evanaaa
Ináč, ako vidím, v postupe maslo je, len v surovinách treba opraviť a bude to dokonalé. Zaujímalo by ma, keď -mega, aký asi priemer a výšku mala, aby som odhadla, v čom pioecť polovičnú dávku.
lia66
Nóóó, tak toto je rianna dávka čoky!...toto by ma ani až tak nemtrápilo, keď dám takú, že "zdravšiu"(myslím 70%, a tak-máme doma zásobu občas, hi, hi)...ale toľko cukru!!!...asi skúsim vymeniť za niečo zdravšie...dám vedieť-jednoznačne ukladám a ďakujem za receptík!
adeja
@evanaaa ja som kupovala čokoládu jednu okolo 60 centov, takže ma to vyšlo na 3€ ... hladká múka a neviem aké maslo kde chýba, podľa mňa je to v poriadku, bola cca 5 cm vysoká
evanaaa
Chcela som len povedať, že v surovinách máš Palmarín a v postupe maslo, ale to nevadí, každý si vyberie čo uzná za vhodné.
adeja
@evanaaa no,to bude tým, že pre mňa je to v tomto prípade jedno a to isté O:-)
mataliptak
tak dnes som robila túto tvoju tortu a je fakt senzačná .... ja som ju servírovala so šlahačkou a čerstvými jahodami a mala obrovský úspech ... dakujem za skvelý receptík ...
martapaula
Lákavá torta.Upečiem dcére na narodeniny,ale keďže ona nemá rada torty,tak ju možno zjem sama celú a dcére objednám syrovú tortu,po ktorej tak túži.Ona aj palacinky len na slano ľúbi.To nie ako ja,čo mriem za sladkým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia