Foto: adeja
Mala naozaj veľký úspech :-)
na 140-160 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g /horká |
|
200 g |
|
170 g |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
400 g |
|
25 g |
|
3 |
|
75 ml |
|
1 PL |
|
POLEVA: | |
300 g /horká |
|
300 ml alebo šlahačka |
|
Postup
-
1
Roztopíme si 200g čokolády s maslom (200g) a kávou.
-
2
V inej miske zmiešame múku+ kypriaci prášok + sóda + cukor+ kakao
-
3
V ďalšej nádobe si rozšľaháme vajcia a cmar.
-
4
Všetko dokopy zmiešame = do misky s múkou, cukrom atĎ vlejeme roztopenú čokoládu a cmar s vajíčkami. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú formu. Pečieme cca 60 min. pri 140 - 160°C
-
5
medzičasom si vytvoríme polevu, ktorá je zároveň aj plnkou. Do menšieho hrnca vylejeme 300 ml. sladkej smotany a rozlámeme do nej 300 g čokolády na varenie. Miešame, až kým sa čokoláda úplne neroztopí. Vzniknutý, krásne upečený korpus rozkrojíme na dve časti a na spodný diel vylejeme časť polevy, prikryjeme a opäť to celé polejeme čokoládou.
-
6
Na vrch nasekáme väčšie kúsky čokolády aby ju tam ozaj bolo cítiť a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Najlepšie chutí vychladená ! :-)
Diskusia k receptu