Jednoduchá karamelová torta
Autor receptu: zuzlik0402
aj keď nie som zástancom maslových krémov, tento je výborný
180 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup
- Salko v konzerve varíme aspoň 2 hodiny a potom necháme vychladnúť.
- Upečieme si 2 piškótové cestá:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej a vodu. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre - asi 20 minút na 150 stupňoch.
- Vychladnuté skaramelizované salko vymiešame s Herou.
- Z upečeného piškótového cesta vykrojíme tortu ľubovoľného tvaru, cestá potrieme natenko jablkovým lekvárom a navrstvíme karamelovú plnku. Krémom obtrieme tortu aj po povrchu a po obvode. Krém necháme v chladničke dobre stuhnúť (to je chvíľka) a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.