Javorovo-citrónové mini cheesecakes
Autor receptu: johaneska
Chutné a osviežujúce...
10-12 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 150 °C |
Postup- Vločky si rozmixujeme na muku a zmiešame so škoricou, cukrom, citronovou korou a kokosovym olejom. Vytvoríme pevné cesto, podla potreby pridáme vodu. Plech - formy na muffiny si vymastíme kokosovym olejom, natlacime rovnomerne cesto a pečieme v predohriatej rúre pri 200 stupňoch 5-10 minut.
- Medzitym si do jemného krému vyšľaháme mascarpone s javorovym sirupom, citronovou šťavou, jedným žĺtkom a semienkami z vanilkového struku. Z dvoch bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktory opatrne primiešame do krému.
- Teplotu v rúre znížime na 150 stupňov. Na cesto rovnomerne nanesieme krém ( nie do plna, inak vybehne... pokiaľ vám aj zvýši krém, mozte dať do pohára a pridať ovocie). Pri tejto teplote pečieme 25 minut. Znova znížime teplotu na 110 °C a dopekame 20-25 minut.
- Mini cheesecakes ako aj každý iný cheesecake necháme vychladnúť v zatvorenej rúre, nikdy nevyberáme! Ja som ho tam nechala celú noc. Nakoniec ozdobíme ľubovoľným ovocím, kludne pred podávaním môžeme troska pokvapkať javorovym sirupom. Skladujeme v chladničke.
|