Foto: julica
Zbožňujem zemiakové šaláty, dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Tento náš je inšpirovaný pekným počasím a potrebou odľahčiť náš jedálniček. Radi si Zobraziť celý popisZbožňujem zemiakové šaláty, dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a chutí. Tento náš je inšpirovaný pekným počasím a potrebou odľahčiť náš jedálniček. Radi si ho dávame k rybe alebo aj len tak, s vajíčkom. Takto sme od majonézovej klasiky prešli k zdravšej verzii, no stále z klasických slovenských curovín. Vyskúšajte!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky prekrojíme na polovičky, zeler pokrájame na kúsky, rovnako cibuľu nasekáme nadrobno. Otvoríme si obľúbenú konzervu fazule, ale vodu z nej nevylievame.
-
2
Zálievka je ľahká na kalórie aj na prípravu: v miske si rozmiešame horčicu s olivovým olejom a bylinkami - nešetríme najmä kôprom! Prilejeme vodu z konzervy (ak nemáte odskúšaného výrobcu, nezabudnite ju dopredu ochutnať), dobre premiešame a ochutíme citrónovou šťavou príp. octom, soľou, primelieme čierne korenie.
-
3
Všetko spolu dobre premiešame.
-
4
... a servírujeme na taniere s pripraveným hlávkovým šalátom a obložíme uvareným vajíčkom a redkvičkami, v lete si do šalátu rada pridávam aj pokrájanú mladučkú cukinu. Prajem dobrú chuť!
@lucylee , áno, aj pre vegánov je bez vajíčka.
ďakujem vám za komentáre a želám pestrofarebnú jar!
a krasnu jar aj tebe!