Jarný slaný koláč

Autor receptu: pupava

Zelený koláčisko, chuťovo výborný.

60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a rozmixujeme. Pridáme hrášok, hlávkový šalát, medvedí cesnak, pokrájanú cibuľku a opäť všetko spolu premixujeme. Pridáme mlieko, vajcia a všetko spolu premiešame.
  2. Najemno nakrájanú cibuľku dáme na trochu oleja, pridáme trochu soli. Zatiaľ si nakrájame šampiňóny na menšie kúsky a pridáme k cibuľke, to isté po chvíli urobíme s paprikou. Keď sú suroviny tak akurát, stiahneme zo sporáka a nasypeme do misky. Pridáme k nim vajíčka a múku.
  3. Formu srnčí chrbát vystelieme papierom. Na spodok dáme polovicu zelenej hmoty. Dobre rozmiestnime. Potom pridáme plnku zo šampiňónov, taktiež dobre rozmiestnime. A napokon pridáme zvyšok zelenej hmoty.
  4. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 200°C na cca hodinku. Posledných 15 minút som mala nastavený ventilátor a priebežne som so špáradlom kontrolovala, či ešte nie je. Koláč po upečení vyberieme a necháme na vzduchu. Keď vychladne, preklopíme ho. Podávame s rukolou, prípadne inou zeleninkou podľa chuti. A takto vyzerá v "celku" - už je z neho odkrojené :)