Jarné rolky

Jarné rolky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kapiu, uhorky, kapustu, mrkvu, cuketu nakrájame na pásiky (julienne).
  2. Do teplej vody namočíme ryžové vermicelli. Po 10 minútach ich vyberieme, namočíme do vriacej osolenej vody, vyberieme a schladíme. Vermicelli sú cestoviny podobné špagetám. V anglicky hovoriacich regiónoch sú zvyčajne tenšie ako špagety, zatiaľ čo v Taliansku sú hrubšie. Termín vermicelli sa tiež používa na označenie rôznych druhov tenkých rezancov z Ázie.
  3. Do teplej vody namočíme ryžový papier, necháme ho tam, kým bude mäkký. Potom doň zarolujeme ryžové cestoviny a julienne pásiky zeleniny. Zeleninu ukladáme vrstvu po vrstve.
  4. Dozdobíme opraženým sezamom, podávame s hoi sin omáčkou.