Orechový koláč
Orechový koláč

Jarné orechové rezy bez lepku

novalim - fotkanovalim, 12. mája 2018. Komerčný recept.
Jarné orechové rezy bez lepku
Foto: novalim

Čo takto upiecť si niečo typicky jarné? Napríklad tieto orechové rezy bez lepku podľa tradičného receptu. My sme ich trochu preonáčili na bezlepkové, ako Zobraziť celý popisČo takto upiecť si niečo typicky jarné? Napríklad tieto orechové rezy bez lepku podľa tradičného receptu. My sme ich trochu preonáčili na bezlepkové, ako ináč, s použitím skvelej Novalim bezlepkovej múky s morskými minerálmi Promix ALFA. Rýchlo hotové, výdatné (na veľký plech) a najmä, veľmi dobré. Poďte sa s nami pozrieť na recept.

35 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Na cesto:
6 ks (vyšľahané do tuha)
200 g
200 g (alebo tuk rastlinný)
200 g
200 g
1 ČL
1 dcl
Na polevu:
6 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Maslo a cukor vyšľaháme, pridáme mleté orechy, znovu vyšľaháme, prisypeme Promix ALFA zmiešaný s kypriacim práškom. Prilejeme vodu a premiešame. A na záver pridáme do tuha vyšľahané bielky.

  2. 2

    Cesto nalejeme na papierom vystlaný plech na pečenie (podľa veľkosti plechu môže byť výsledný koláč buď vyšší, alebo ploskejší). Pečieme na 160 stupňoch asi trištvrte hodinu, keďže každá rúra pečie ináč, odporúčame počas pečenia po pol hodine skontrolovať koláč a buď ho vybrať skôr, alebo piecť trochu dlhšie.

  3. 3

    Na hotový, ešte horúce orechové rezy bez lepku nalejeme polevu. Na polevu rozmiešame dohladka žĺtky a práškový cukor. Poleva na horúcom koláči pekne stuhne a vyschne. Vychladnutý koláč so stuhnutou polevou potom môžeme krájať na zákusky.

Diskusia k receptu

haji
Aj u nás sú to Jarné rezy. Víc než čtyřicet let.
redakcia
@Mirop (12.5.2018 11:10)

Tento dezert sa nazýva jarné rezy - pre jeho typickú žĺtkovú polevu je to typický koláčik, ktorý sa často pripravuje na Veľkú noc.
frezia
Orechove mam rada, kolac vyzera dobre, len toho cukru tam je privela, pol kila! Staci polovica.
luwinka
Toto sú žĺtkové rezy, tie som už robila a sú naozaj vynikajúce.
elisticka
ja robim na kazdu oslavu vnucik bezlepkac ich zboznuje su to vynikajuce a trvacne kolaciky ...