Foto: vcielka22
Sezóna začala, tak pridávam moje rýchle a chutné cestoviny pre milovníkov špargle.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si variť cestoviny do osolenej vody.
- 2
Špargľu očistíme škrabkou cca od polovice, spodnú drevnatú časť odrežeme. (Nešetrite odstrániť celú drevnatú časť, tá varením nezmäkne a može pokaziť celú vašu snahu.) Nakrájame na kúsky cca 5cm a dáme na 3min variť do vriacej osolenej vody a scedíme. (Môžme do vody kde sa varila špargľa vhodiť drevnaté časti, ktoré sme predtým odstránili, a urobit si vývar na zeleninovú polievku.)
- 3
Na olivovom oleji si zľahka prehrejeme mladú zelenú cibuľku, pridáme prepolené umyté cherry paradajky, osolíme, okoreníme a na strednom plameni restujeme 3min. Pridáme scedenú špargľu a prehrievame spolu 1-2min. Odstavíme, vmiešame maslo z chladničky a so šťavou čo pustili paradajky sa nám vytvorí "omáčka". Cestoviny vyberieme z vody, nepremývame, nemusia byť úplne odkvapkané a pridáme do panvice. Premiešame a podávame. Môžme zľahka posypať parmazánom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ani som netušila ako môžu potešiť pozitívne komenty. ďakujem.