Jarná zeleninová polievočka

Autor receptu: tamarys

prababička a babička, milujú aj moje deti

9
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetku zeleninu dáme spolu variť do cca 2 l vody, ked je mäkká urobíme zápražku- do rozpáleného oleja dáme červenú papriku, múku, zalejeme trochou vody, zápražku vlejeme cez sitko do polievky, osolíme, môžeme pridať petržlenovú vnatku, ked polievka znovu vrie zavaríme krupicové knedličky.
  2. Krupicu, vajce z trochou vody vymiešame na tuhšie cestíčko, malou lyžičkou naberáme halušky- tak pol lyžičky cesta - jednoducho lyžicu z cestom ponoríme do pomaly vriacej polievky, haluška pekne odpadne z lyžice. polievku z haluškami necháme ešte chvílu vrieť, kým halušky vyplávajú hore.
  3. Vypneme a papkáme - je vhodná aj pre malé deti a dá sa pripraviť celoročne, najlepšia je na jar z mladej zeleninky, môžeme ochutiť vitanovým polievkovým korením.