Jarná roládka z mletého mäsa (fotorecept)

Autor receptu: janicka13

Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka z mléteho mäsa.

4-5
porcie
70 minút
príprava
55 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na zaciatok sa chcem ospravedlnit za makcene. Bohuzil ich na klávesnici nemam, lebo písem z ineho sttu. Dakujem za pochopenie. Tak ide sa na to :). Na miernom ohni osmazíme cibulku a cesnak ( moze byt aj cerstvý pretlacený). Ked sa cibulka osmazí do zlatista, pridáme cervenú papriku, vegetu, cierne mleté korenie a majoránku. Vsetko dobre premiesame a osmazíme uz len 1 munútu na velmi jemnom ohni.
  2. Do misky s mletým masom pridme tuto zmes a dobre premiesame. Ja uz sol v tomto prípade nepridávam, lebo dávam do zmesi vegetu, ale ak máte radi viac slansie, pridajte stipku soli.
  3. Pridàme 1dl vlazného mlieka a dobre premiesame.
  4. Mäso poukladáme na plech a alobal vopred pripraveý. Navrch pridáme horcicu. Mozte ju aj lyzicou rozotriet.
  5. Pripravíme si prazenicu z 5ks vajicok a pridame strúhaný syr. Dobre premiesame este za tepla.
  6. Na mäso poukladáme sunku, kukuricu a pripravenú prazenicu.
  7. Pomocou alobalu roladu skrútime.
  8. Ak nám vytrcajú kúsky surovýn, prstami jemne potlacíme mäso, aby ich zakrilo.
  9. Zabalíme roládku do alobalu a vlozíme do vopred predhriatej rúry na 200 stupñou a pecieme 45 minút. Potom roládku vyberieme, odstránime alobal a este pecieme na 180 stupñoch zhruba 15 minút, zalezi od rúry. Ked vidime, ze zacína byt roládka na povrchu chrumkavá, viem, ze uz je hotová.
  10. Pokrájame ju na koliecka, podávame s ryzou a zeleninkou. Dobrú chut.