Foto: skela
Chutna večera za pár minút.
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Surove zemiaky osupeme a nastruhame na hrubo. Rozohrejeme trochu oleja na panvici.
- 2
Nastruhane zemiaky rozhrnieme na panvicu, zlahka pritlacime a bez osolenia smazime. Osolenim by zmakli.
- 3
Obratime, polozime hrubsie platky tvrdého syra, zalejeme osolenym, rozslahanym vajickom a smazime, kým zemiaky nebudú zlatiste.
- 4
Otocime, chvíľu posmazime, aby sa vajicko zrazilo a syr roztopil. Prelozime na tanier, pridame niečo "zelene a červené" a podavame. Moja omeleta bola len pre mna, ale kľudne sa dá urobiť aj pre 4 osoby naraz - jednoducho dáme všetkého viac na veľkú panvicu.
- 2
v archíve v Liptovskom Mikuláši. Preto s mierou.
A sup to do kucharskej knihy.