Jamajské kura
Autor receptu: marosko566
Tento recept je ideálny pre toho kto má rád pikantné a korenené jedlá. Nevyzerá lákovo, ale chutí výborne.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie
- Do mixéru nasypeme všetky koreniny na marinádu, pridáme olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu z jedného citrónu, rum, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, pokrájaný zázvor, prekrojenú cibuľu na 4 časti a pokrájané čili papričky. Ak nemáte radi veľmi pikantné, treba vybrať z čili semienka. Všetko poriadne rozmixujeme.
- Umyté kuracie prsia jemne z vrchu narežeme, aby sa marináda dostala aj do vnútra.
- Kuracie prsia zalejeme marinádou a necháme marinovať v chladničke 2h a mimo chladničky ďalšie 2h. Maximálne však 24h.
- Odležané kuracie prsia preložíme do jánskeho skla (alebo inej zapekacej nádoby) aj s marinádou a dáme piecť do predom vyhariatej rúry. Pečieme 1h na 200°C.
- Zatiaľ si pripravíme ryžu. Do hrnca si dáme olej a na hrubšie pokrájanú cibuľu a soľ. Jemne orestujeme.
- Ďalej pridáme na jemno pokrájaný cesnak a pokrájanú čili papričku. Doporučujem vybrať semienka, lebo už tak je kura dosť pikantné ;-). Keď cibuľa trochu omekne, pridáme ryžu, premiešame, zalejeme vývarom, a pridáme hrach. Varíme 15 minút. Počas varenia podľa potreby premiešame, aby ryža neprihorela.
- Prajem dobrú chuť.