Foto: receptka963
:) ked máte radi kokosové určite vyskúšajte, recept som našla na internete a pred 2 tyždnami som vyskušala a nám velmi chutili takže pridávam Zobraziť celý popis:) ked máte radi kokosové určite vyskúšajte, recept som našla na internete a pred 2 tyždnami som vyskušala a nám velmi chutili takže pridávam svoju vlastnu foto.
porcií
Suroviny
Kakaové cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 x svetlé cesto: | |
2x4 ks |
|
2x4 PL |
|
2x1 PL |
|
2x3 PL |
|
2x2 ČL |
|
Krém: | |
7 ks |
|
20 dkg |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
30 dkg |
|
Kokosová hmota: | |
30 dkg |
|
2 dcl |
|
20 dkg |
|
10 dkg (nemusia byť) |
|
cca 1 dcl |
|
1 bal |
|
Na potretie: | |
|
|
Na vrch: | |
2 ks |
|
1 plátok |
|
podla potreby |
|
3 - 4 kocky |
|
|
Postup
-
1
2 žlté piškótové cestá a 1 kakaové cesto si urobíme takto: vajíčka si rozdelíme, z bielkov si vyšlaháme tuhý sneh, do žĺtkov si pridáme cukor, vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva (keď robíme kakaov cesto, tak aj kakao, kt. presitkujeme) dobre zamiešame a spojíme 2 hmoty dokopy (snehovú a žltkovú už s prísadami) vylejeme na plech s papierom a dáme piecť na 180 st. na 20 min. Keď už máme 3 piškotové cesta, dáme ich nabok, nech pekne vychladnú, zatiaľ si pripravíme krém.
- 2
Krém: žltky, cukor, kakao, spodok kávy vyšlaháme nad parou a po vychladnutí vymiešame s 300 g maslom :) najprv si maslo vyšlaháme do peny a potom po lyžiciach zašlahávame kakaovo-kávovú hmotu
- 3
kokosová hmota: práškovy cukor, kokos, poprípade tie hrozienka (kvoli nim sa zákusok trocha horšie krája) zmiešame vo väčšej miske, horúce mlieko zmiešame s rumom a pridáme, dobre zamiešame a pridáme 1 balík želatíny (bez želatíny by sa nedal krájať), kt. sme si rozpustili v troche teplého mlieka (ihned dobre zamiešame do kokosovej hmoty)
- 4
ked už máme všetko pripravené môžme si zákusok dať dokopy :) najprv dáme žlté cesto ,krém nato hnedé cesto, kt. potrieme s červenym džemom, nato pridáme kokosová hmotu, ktoru dobre zatlačíme rukami a zostala pokope,nato natrieme jemne krém a pridáme posledné žlté cesto, dáme zaťažiť do chladničky na pár hodín (najlepšie cez noc) potom polejeme bielou, horkou alebo mliečnou čokoládou a ozdobíme po svojom :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu